eHälsa_på_kylskåp

Igår kväll var vi på närakuten med vår dotter som hade haft feber under några dygn. Det visade sig att det var någon form av virus och det vara bara att härda ut. I morse läste jag Lars-Erik Holms debattinägg på Brännpunkt i SvD om rättvis vård.

En bra artikel och syftet att Socialstyrelsen ska fortsätta visa på skillnader är viktigt. Men då vårdprocessen startar i hemmet och ägs av medborgaren utan vettigt stöd för informationsinsamling kan det bli svårt att mäta hur en läkare gör ”en jämlik bedömning av sina patienter”. Detta då individer med samma sjukdom och samma symtom kan ha varit väldigt olika duktiga på att strukturera den information som krävs i den fortlöpande vårdprocessen. I arbetet med att effektivisera vårdprocesser är detta ett väldigt viktigt steg som inte får försummas. Detta borde vara en av de viktigaste delarna i begreppet eHälsa.

I väntan på ett enhetligt sätt att kommunicera de inledande delarna i vårdprocessen ser det ut så här på kylskåpet hemma hos familjen Ekman. Visst borde det 2010 finnas ett bättre sätt…