För ett tag sedan dök Microsofts vision för 2019 upp på Youtube. Även om delar är sånt som vi sett tidigare och då tänker jag närmast på de gröna taken i på skyskraporna och den digitala tidningen måste jag säga att det är inspirerande att se detta.

Extra roligt är att se användandet av multi-touch tekniken som har blivit en naturlig del i vår vardag i det innovationscenter som vi bedriver på Modul 1. På vår inflyttningsfest för två veckor sedan var rådgivningsplattformen, Surface-bordet och sushin från Råkultur de stora publikmagneterna.  Att fått ha förmånen att investera tid i innovation och idéutveckling var nog bland de roligare sakerna under 2009. Intervjun i Framtidens Bank finns på:

http://www.modul1.se/upload/Rådgivningsstöd%20i%20Framtidens%20bank.pdf

Utmaningen med att teknikerna är väl att de mångt och mycket är nära knutna till hårdvara vilket kan bli lite kostsamt att i varje litet konferensrum byta bord och stolar. Då kan kanske hologram tekniken som visas upp kanske kan vara ett spännande alternativ. Min son Vidar på 4 år skulle i alla fall jubla om han fick höra att vi hade ”Star Wars” teknik på mitt jobb!

Microsofts vision 2019:

55p3vNCF4JQ